Till IT-caféet kommer seniorer för att få hjälp med datorer, surfplattor och mobiltelefoner. IT-caféet leds bland annat av Anders Hermansson (vänster). Birgit Gustafsson och Torsten Edman tycker IT-caféet är mycket bra och deltar regelbundet.

IT-café för seniorer lockar deltagare från Munkedal med omnejd

2016-02-08 I förra veckan var det dags för en nystart av IT-caféet för seniorer. Hit kan man komma med frågor som rör till exempel datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Många av deltagarna kommer från Munkedals kommun, men även från Hunne­bostrand och Brastad.

Alldeles intill biblioteket i kommunhuset i Munkedal sitter ett glatt gäng med uppslagna datorer och surfplattor. Varje torsdag träffas man här för att dricka kaffe och diskutera frågor som rör datorer, surfplattor och mobiltelefoner.

– Många äldre har tillgång till bra teknisk utrustning, men ibland behöver man veta hur man ska använda det rent konkret. Det blir mycket frågor om säkerhet och risker, berättar ledare för IT-caféet Anders Hermansson som även arbetar som 1:e bibliotekarie på Munkedals bibliotek.

IT-coach

Förutom Anders är Leif Nilsson med och hjälper till som IT-coach, fast på frivillig basis. Han har en gedigen bakgrund inom IT-arbete.

– Jag har arbetat med IT-system åt näringslivet. Jag får många olika frågor här, till exempel hur man laddar ner appar eller kopierar i ordbehandlingsprogram. Just nu är det många…

Jenny Andersson

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv