Jesper Gabrielsson, Maja Harrysson, Erik Mattsson och Viktor Nilsson, skrapar på ytan. Foto: Gabriel Berndtsson

Isskrapor på Trötemyren ska ge fina isar

2021-01-29 Det tog inte lång tid förrän isskraporna sattes i arbete på Trötemyren i Lysekil.
I fredags förmiddag placerade Lysekils kommun ut isskrapor vid den snötäckta myren. Helgens väderprognos visar två stora solar och minusgrader. Det är som upplagt för två heldagar med skridskor och fikakorgar.

Jesper Gabrielsson, Maja Harrysson, Erik Mattsson och Viktor Nilsson har långrast från distansundervisningen på Gullmarsskolan. Då passade de på att skrapa lite på isen och i eftermiddag, efter skolans slut är det skridskor som gäller.
– Det slog mig igår när jag var ute och gick att så här såg det ut när jag var barn. Var det snö på isen så fick man skrapa själv ute på dammarna. Då gick tanken till skraporna på Gullmarsborg och att vi skulle kunna låna ut dem, säger Torgny Jansson, fritidschef på Lysekils kommun
Sagt och gjort, nu finns det två skrapor vid Trötemyren, vid katastrofen.

Bara hör av sig om man behöver en skrapa

Tanken är också att efter helgen skulle vi, om det finns intresse från andra delar i kommunen, kunna komma ut med dem. Om man är intresserad så är det bara att höra av sig till oss.
Han fortsätter:
– Vi ser ut att få en underbar helg med mycket tid för skridskoåkning. Vi har stängt för allmänhetens åkning på Gullmarsborg, så det här blir ett sätt för oss att stötta lite, säger Torgny Jansson.

Publicerad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv