David Loy var favorit att vinna i spanska Santa Polo under fredagskvällen. Sotenäsboxaren höll för trycket och efter sex ronder kunde han vinna över Gabor Farkas på poäng. Foto: Privat

Irriterad Loy vann proffsfight i Spanien

Fick trumhinnan spräckt i första ronden – förbannad på domaren

2014-12-13 Vinst inför 1 000 personer på läktaren.
Ändå var David Loy missnöjd efter proffsfighten i Spanien.
– Han (Gabor Farkas) borde blivit diskad. Jag är besviken på domarna, de tillät för mycket.

Smack. Tungviktsmötet i spanska Santa Pola, nära Alicante, fick en konstig start. Ungraren Fabor Farkas hade spräckt David Loys trumhinna.
– Det hann inte gå många sekunder. Självklart var det lite störande i första ronden och min hörsel var i obalans. En märklig känsla. Min trumhinna har aldrig gått sönder tidigare, säger David Loy.

Domarna för orutinerade

I den andra av sex ronder kom Sotenäsboxaren in i matchen. Han blev mer offensiv och satte många precisa slag på ungraren, både mot kropp och huvud. Detta trots att Gabor Farkas ständigt försökte låsa honom.
– Gång på gång tog han tag i mig och ställde sig nära. Ändå gav inte matchdomaren honom tillräckligt med varningar. Tyvärr är domarna i Spanien för orutinerade.

Tufft att kombinera

Trots att Loy aldrig fick in någon klockren slagserie var det han som var offensiv och dominerade i ringen. Efter sex ronder var de tre bedömningsdomarna överens och Sotenäsboxarens arm lyftes upp i luften.
– Planen är att boka in nästa match i mars. Det är tufft att satsa på boxning samtidigt som jag bor på Smögen och jobbar heltid i Kungshamn.

Det här var 27-åringens nionde proffsmatch i karriären. Så här långt har David Loy vunnit åtta fighter och förlorat en.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv