Hasse Carlsson höll ett intressant föredrag om dykhistoria på Vikarvet i Lysekil.

Intressant föredrag om dykhistoria på Vikarvet

2022-12-11 Föredraget i Vikarvets lokaler på lördag den 3 december blev ett välbesökt tillfälle att höra "dykhistoria" från Lysekil.

OBS! Till och med morgonen måndag den 12 december kan du läsa vår e-tidning gratis. Klicka HÄR för att ta del av årets andra JULSPECIAL. Du kan förstås även läsa äldre utgåvor flera år tillbaka. Ladda gärna ner vår app för bästa läsupplevelse
Trevlig läsning!

På ett mycket förtjänstfullt sätt delade Hasse Carlsson med sig av kunskap genom gedigen utbildning, erfarenheter och minnen från dykarkamrater som inte längre är i livet, men deras minne lever i Hasses föredrag som vi alla fick ta del av på lördagsförmiddagen i Vikarvets museum.
Museet har tagit till sig önskemål från ortsbor att lansera olika ”frukostmöten” för att sprida Lysekils egen kulturhistoria. Ideella krafter är på plats och ger av sin tid för att vi med stolthet skall glädjas över vad som påverkats av människor från vår ort och dess omgivning.
I början av föredraget visade Hasse ett foto från realskoleexamen i Lysekil 1960. Han påpekade att han inte såg någon av klasskamraterna som stannat kvar i Lysekil! Själv gick Hasse sin utbildning i Stockholm. Han blev Förste officer, han hade Vinterträning i Åkershovsbadet och ledde veteranträning U3. Han var med i Lysekil och startade ”Tång Johans vänner”, dykklubben i Lysekil hösten 1962, tillsammans med Gunnar Sjöstrand och Ingemar Larson med flera. Det var 57 år sedan!
Den tidens problem, sa Hasse, var ”luft, båt och transport”.
Hasse fick flera applåder och önskas välkommen tillbaka, kanske då för att berätta om ett stort intresse hos honom, nämligen u-båtar.
Vikarvets vice ordförande Ingemar Skarstedt hälsade välkommen till nya träffar och tackade för dagens framförande.

Text och foto:
Ann-Charlotte Strömwall

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv