Kyrkans personal i Lysekil har rest till Tanzania, Norge, London, USA, Wales, Krakow och Riga. Kostnaderna uppgår till över en halv miljon de senaste fem åren.

”Inte dyrare att resa utomlands”

Kyrkoherde Hans Wolfbrandt är just nu i Rom med 20 anställda

2016-06-01 En delegation på 20 personer från Svenska Kyrkan i Lysekil befinner sig just nu på en personalresa till Rom – samtidigt har Ekots granskning om församlingarnas dyra utlandsresor slagit ned som en bomb.

Lysekilsposten får kontakt med kyrkoherde Hans Wolfbrandt som i sällskap med en stor del av de anställda inom kyrkan i Lysekil besöker Vatikanen och för samtal med representanter för katolska kyrkan.

– Lustigt att Lysekilsposten frågar eftersom vi just nu är i Rom på personalresa. Vartannat år har vi genomfört personalresor med syfte att bygga gemenskap i arbetslaget. Vi söker gemensamma erfarenheter för att bygga en gemensam värdegrund, säger Hans Wolfbrandt.

– För för fyra år sedan var vi tex i Auschwitz och det känns mycket angeläget med tanke på utvecklingen i Sverige. I år är vi alltså i Rom och kommer besöka Vatikanen och föra…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv