Bland annat den här bilden visade Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi, upp under sin uppskattade föreläsning på Oscars i Lysekil. Foto: Niklas Högberg

Inspirationsträff kring Lysekils framtid

"En bra kväll som mycket väl fyllde sitt syfte att inspirera åhörarna"

2016-02-06 Hur får vi det bästa Lysekil?
Vilken är vår identitet?
Hur vill vi att framtiden här ska se ut?

Med de frågorna i topp så bjöd Lysekils kommun in till något som man valt att kalla ”En inspirerande kväll kring Lysekils utveckling. Mötet är tänkt som en del i de samtal och diskussioner om Lysekils framtid som påbörjas under vintern och våren. Något som man sedan ska ta med sig i arbetet med att ta fram en ny vision och en ny översiktsplan för hela kommunen.

För att få fart på både samtal och idéer fanns det tre inbjudna föreläsare på plats på Oscars under tisdagskvällen. Först ut var Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi. Rubriken för Charlottas föredrag var ”Platsers attraktivitet”.

– Charlotta var fantastisk på att entusiasmera och slå hål på ”gamla sanningar” samtidigt som hon gav hopp om att ur det gamla kommer något nytt som är bra, bara man inte blir rädd och konserverande, säger Jeanette Janson, en av åhörarna.

Därefter var det generalsekreteraren i Svenska naturskyddsföreningen, Svante Axelssons, tur att äntra scenen. Svante pratade om hur vi nyttjar naturen i samhällsutvecklingen. Svante har en tydlig koppling till Lysekil då han…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv