Insamlingen till minnesmärke för Scandinavian Star fortsätter

Hittills har Lysekil i våra hjärtan samlat in 60 000 kronor

2019-08-29 Insamlingen till ett minnesmärke i Lysekil för att hedra de omkomna i bränderna ombord på Scandinavian Star och för att hedra alla anhöriga och de som var med och hjälpte till när fartyget låg vid kaj i Lysekil fortsätter. Nästa år, den 7 april är det 30 år sedan Scandinavian Star bogserades in till kajen här på Grötö med 159 döda personer ombord.

Insamlingen har haft ett sommaruppehåll, men fortsätter nu. Initiativtagare till insamlingen är Glenn ”Glicko” Andersson som tillsammans med föreningen Lysekil i våra hjärtan samlar in pengar till ett minnesmärke.
Hittills har det kommit in lite över 60 000 kronor i pengar, men det har även kommit in ett flertal samarbetspartners och sponsorer som gör ett fantastiskt jobb.
Bland annat berättar Glenn att Greger Pihl som äger Silikonglassystem Sweden AB och Ulf Sandberg som är anställd där har varit med under hela tiden från förslag till att detta skall bli verklighet och även Jörgen Johansson på Berga Betong som kommer att gjuta fundamentet till glaset nu i höst.

Samarbete med Lysekils kommun

Sedan har Glenn även en mycket bra kontakt med Lysekils kommun som också är en samarbetspartner i detta minnesmärke.
De senaste givarna till insamlingen är Leva i Lysekil, Fastighetsbyrån i Lysekil, Svensk Handel i Lysekil och Lysekil i våra hjärtan som skänkt 5000 kronor var. Dess­utom har den Norska Stötteföreningen skänkt över 2500 kronor till insamlingen. Glenn berättar även att det är mer företag på gång att skänka pengar.
Det har även tillkommit två samarbetspartners och det är ICA Supermarket Lysekil och Svea Byggställningar.
Lysekil i våra hjärtan är mycket tacksamma för att folk och företag ställer upp och skänker pengar till detta.
Insamlingen pågår till den 31 december 2019. Uppdateringar om insamlingen kan ni läsa på Lysekil i våra hjärtan på Facebook och Lysekilsposten.

Så här gör du om ni vill skänka en gåva:

Ger man en gåva på 5000 kronor eller mer som företag eller 3000 kronor som privatperson så kommer man att finnas med intill minnesmärket på en fast skylt. Insamlingen kan du följa i tidningen Lysekilsposten och Lysekil i våra hjärtan på Facebook. Alla gåvor är välkomna små som stora.
OBS! Företag kan erhålla faktura. Kontakta Glenn Andersson på glicko.me@gmail.com. Skänk en gåva via: Lysekil i våra hjärtan. Märk gåvan med ”Star” Bankgironummer: 441–6566 eller Swish: 123 539 93 99.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv