Ledarna Joakim Borggren, Reidar Hansson, Robert Olsson tillsammans med laget. Bakre raden från vänster; Iselinn Persson, Sofia Johansson, Lovisa Skoogh, Elin Olsson, Elin ­Eriksson, Jennifer Berntsson, Linnea Andersson, Isabell P. Mellanraden; Isabell Rivas, Nora Mellqvist-Carlen, Tuva Karlsson, Emelie Borggren . Främre raden; Tindra Funevall, Vanessa ­Hansson, Isabell Palm, Irma Persson, Tanja Abrahamsson, Evelina Ek. Målvakter; Frida Johansson Amanda Johansson.

Inne med innebandy i Munkedal

Stort intresse för Dingle AIK:s enda tjejlag – ”Sällan under 18 spelare per träning”

2014-12-29 De är många och träningsflitiga, men framför allt är de Dingle AIK:s enda ­tjejlag.
– Vi startade i höstas och så här långt har det gått hur bra som helst, säger ­ledaren Robert Olsson.

Den 11 september kallades ­innebandyintresserade flickor, 9-12 år, till Munkedals sporthall för en uppstart av Dingles första tjejlag. Den kvällen kom det 13 stycken – i dag är de 25.

– Ryktet spred sig fort och vi tackar inte nej till någon. Vi har jättekul tillsammans där vi blandar bus med allvar. Det är få träningar där vi varit under 18 spelare, säger Robert ­Olsson.

Seriespel nästa säsong

Tjejerna spelar inte i någon serie, men har ändå mött Herre­stad i två träningsmatcher där det blivit lika många knappa förluster. Till våren är tanken att laget ska ta kontakt med fler klubbar för att få till ett ­sammandrag.

– Vår ambition är att vi ska vara med i seriespel nästa ­säsong. Kan tjejerna bara få ­träna lite till så kan de bli ­jätteduktiga.

Vill få fler träningstider

Men en sak hindrar Dingles tjejer att utvecklas i en ännu högre takt – träningstiderna.

– Vi tränar bara en gång i veckan, men alla skulle vilja ha två pass i veckan. Munkedals sporthall är verkligen ­fullbokad. Jag hoppas kommunen kan få upp ögonen för Dingle AIK:s stora ­verksamhet och kan se vad vi gör för ­ungdomarna. Det vore bra om vi kunde få till en dialog med kommunen för sporthallen räcker snart inte till, säger ­Robert Olsson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv