Mike Johansson hade ingen kul helg i Helsingfors. Vädret och arrangörerna ställde till det för honom. Foto: Samo Vidic

Inget kylsystem – dålig helg i Finland

Arrangörsmiss ställde till det för Mike Johansson

2015-02-11 För varmt väder och en arrangör som hade dragit in på kostnaderna förstörde Mike Johanssons andra världscuptävling i Ice Cross Downhill.
– Det var katastrof och absolut inget att hurra för, säger han.

Lysekilskillen Mike Johansson var minst sagt taggad inför den andra världscuptävlingen i Helsingfors. Under premiären i amerikanska Saint Paul placerade han sig på 16:e plats, näst bästa resultatet i karriären. I Helsingfors ställde dock arrangörernas snålhet till det för Mike.

– Det var tre plusgrader och det fanns inget kylsystem under isen. Alla andra använder det, men här hade de snålat in, säger Mike Johansson.

Bara 24 som gick vidare

Vädret ledde till att banan blev dålig och åkarna fick inte köra något teståk, istället fick de gå direkt på kvalet.

– Normalt sett är det 64 åkare som kvalar sig in till utslagningsronden, i Helsingfors var det bara 24. Om allt hade varit som vanligt hade jag tagit mig vidare, så det var lite surt.

När Lysekilsposten når Mike är han kvar i Finland. Till helgen är det dags för tävling igen, denna gången är det Riders Cup i Laajis som står på schemat.

– Vi var och testade banan igår och det kändes bra. Det är en kortare bana, 350 meter jämfört med 450-600 på VM-deltävlingarna, så starten blir mycket viktigare.

”Nu är jag revanschsugen”

För närvarande ligger Mike på 25:e plats i världsrankingen, där både VM och Riders Cup räknas in.

– Hade jag fått åka i Helsingfors hade jag legat topp-20. Nu är jag revanschsugen inför nästa VM-tävling i Belfast på Nordirland, avslutar han.

Publicerad:
Nyhetsarkiv