Inget damlag för Lysekils HK

Endast fem spelare tillgängliga - laget drog sig ur

2021-09-14 Snart börjar säsongen för Lysekils Handbollklubb. I år gör klubben det utan något damlag.

För drygt tre år sedan startades damlaget igen efter flera års uppehåll men på grund av pandemin och andra faktorer som bland annat studier tvingades klubben dra sig ur serien.

– Vi höll på länge för att samla ihop damerna men tyvärr var det bara fem stycken som sa “ja” till att fortsätta så vi blev tvungna att dra oss ur, säger klubbens ordförande, Camilla Carlsson.

Trots nedläggningen av damlaget har satsningen på ett nytt lag till nästa säsong redan startat.

– Vi fick glädjande nyheter när drygt tio tjejer som spelat handboll tidigare berättade att de gärna ville börja så smått igen. Nu har vi precis bokat hall för dem på söndag och det är vi jätteglada för. Tjejerna är runt 17-20 år och ville träna igen. Kanske kan det bli ett lag nästa år, berättar Carlsson.

Nytt kansli

I måndags var det dags för den årliga ledarträffen där styrelsen och ledare träffades för att diskutera och få svar på frågor. 

– Det var inga allvarliga ämnen som togs upp. Vi har flyttat vårt kansli till Kronbergshallen där vår nya föreningsutvecklare Jannike Andersson kommer att sitta. Det känns väldigt bra att vi har fått in henne då mycket av det arbete hon kommer att göra har vi gjort själva det senaste året.

Camilla Carlsson berättar att klubben har svårt att få halltider och att det i dagsläget förs en diskussion med både föreningsutvecklare och kommunen för att kunna träna i Brastad.

– Just nu trycker vi in oss i Kronbergshallen men det är väldigt tajt med tider där. Brastad har en otroligt bra och fin hall men där får vi inte använda klister som det ser ut idag. Jag hoppas att vi kan nå en lösning på problemet för jag har själv spelat där som ung och då fick vi ha klister.

För få hallar

Problemet med halltider drabbar inte bara handbollen utan även innebandy- och gymnastikföreningarna. 

– Vi måste ha fler hallar i Lysekil för att satsa på ungdomarna så att de kan stanna i våra föreningar. Det är jätteviktigt. Dra ner på andra kostnader och bygg en multiarena så tror jag att vi hade blivit av med det här problemet. Jag tycker att vi borde samla alla ordförande i föreningslivet och göra något tillsammans för i slutändan är jag säker på att vi har samma åsikter i flera frågor.

Utöver problemen med hallar har även pandemin satt sina spår i klubben. Ekonomin har drabbats hårt av uteblivna intäkter samtidigt som lokalhyra och löner måste betalas.

– Just nu vet jag inte exakt när serierna kommer att starta men jag önskar att vi kan få en vanlig säsong i år, avslutar Camilla Carlsson.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv