Karina Nordholm och Anita Gustafsson på plats som volontärer i byn Bulemdu. Foto: Privat

”Ingen kan göra allt – men alla kan göra något”

Anita och Karina från Lysekil jobbade som volontärer på ett barnhem för föräldralösa barn i Afrika

2016-01-27 Karina Nordholm, 69 år och Anita Gustafsson, 73 år, från Lysekil kände att de ville göra något för utsatta människor.
Anita fick kontakt med organisationen Senaps­fröet och där igenom möjligheten att göra en insats för utsatta barn och ungdomar i Swaziland, ett land beläget i södra Afrika inte större än Värmland till ytan. Landet har också flest hiv-smittade per capita med många föräldralösa barn.

– Jag ville göra något positivt när jag blev änka för några år sedan. Jag och Karina har rest ihop tidigare, så det kändes naturligt att fråga henne och Kari­na ville med, berättar Anita.

Det var 2014 och nu i våras gjorde de sin andra volontärinsats i Swaziland. Första gången jobbade de som volontärer i åtta veckor och nu i höstas var de borta i sex veckor. Anita har även varit där en gång tidigare själv.

Föräldralösa barn

Deras arbete var på en vård­central i byn Bulemdu, som varit avfolkat sedan asbest­gruvan där lades ned. I stället har gruv­arbetarnas bostäder blivit barnhem för föräldralösa barn och i varje litet hus bor det…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv