En person har nu gripits och sitter anhållen hos polisen i Uddevalla, misstänkt för grovt rån mot Preems bensinstation i Lysekil i måndags kväll. Foto: Anders Lundwall

En person har gripits för rånet

"Han är känd av polisen sedan tidigare"

2016-05-18 En person har gripits och sitter nu anhållen hos polisen i Uddevalla misstänkt för det grova rånet mot Preems bensinstation i måndags kväll. Mannen, som är i 30-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare, kommer att förhöras under dagen.


Det var strax före klockan 19.00 på måndagskvällen som en maskerad man gick in på Preem-macken på Landsvägsgatan i Lysekil och hotade personalen med ett pistolliknande föremål. Han tvingade till sig kontanter innan han sprang från platsen.
– Vi har lagt ner mycket energi på detta ärende och vi kommer att ha personal på plats i Lysekil även under onsdagen, sade Göran Gustavsson, spaningschef hos polisen i Uddevalla på onsdagen.
Helene Jigebrink, inre befäl hos polisen i Uddevalla, bekräftar för LP att en person nu har gripits och sitter anhållen, misstänkt för grovt rån. Mannen är i 30-årsåldern och är känd av polisen sedan tidigare.

Preems bensinstation har drabbats av väpnat rån tidigare. I Januari 2014 gick en knivbeväpnad man in och tvingade till sig kontanter. Han greps dock senare och dömdes även för brottet.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv