LAIK har chansen att ta ett stort kliv mot uppflyttning vid vinst i dagens seriefinal

Inför: Seriefinal på Gullmarsvallen

LAIK kan rycka i tabellen vid vinst

2021-09-03 Division 5 toppas av Lysekil som har full pott efter fem matcher. Stenungsund följer precis bakom på lika många poäng men sämre målskillnad än de ljusblå.

Den senaste vinsten för LAIK kom mot Groheds IF, en match som slutade 2-1. Inför matchen sa Rickard Karlsson att det var dags att höja spelet en nivå för att fortsätta vinna.

Hur såg det ut under matchen?

– Det var bättre än matchen innan. Vi har haft många dåliga inledningar på matcherna men nu gjorde vi några taktiska ändringar och tog tag i matchen direkt. Det kan vara de bästa 45 minuterna vi gjort den här säsongen faktiskt.

Fred Moum inledde målskyttet redan efter fyra minuter och dryga halvtimmen senare utökade Elias Thell till 2-0. I matchens slutskede fick Groheds in en reducering men Karlsson menar att det aldrig var nervöst.

– Båda lagen skapade halvchanser och de tog över lite mer i andra halvlek men det kändes ganska säkert hela tiden. 

Hoppas på mycket publik

LAIK och Stenungsund har sex poäng ner till tabelltrean Smögens IF så det finns stora chanser att rycka i tabellen vid seger imorgon.

– Det är sådana här matcher man vill spela, när det gäller mycket. Jag hoppas på mycket publik som kan stötta oss, säger Karlsson.

Snittet på de två tidigare hemmamatcherna har varit 138 personer, vi får hoppas på ännu fler imorgon klockan 13.00.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv