”Givetvis är även finalen viktig. Då skjuter vi fyrverkerierna snabbare och snabbare för att få till en häftig avslutning”, säger Susanne Hansson. Foto: Patrik Eld

”I år blir det större än någonsin”

5 000 personer väntas se årets nyårsfyrverkeri i Lysekil

2015-12-30 Tiden tickar ner. 2015 är snart över.
Men först, det pampiga nyårsfyrverkeriet i Lysekil.
– I år blir det större än någonsin, säger projekt­ledaren Susanne Hansson.

På nyårsafton väntas 4 000 – 5 000 personer se på nyårsfyrverkeriet i Lysekil. De populäraste platserna att stå vid är Södra hamnen, Grötö, Anderssons Kaj och kyrkan.

Precis som vanligt är det Göteborgs Fyrverkerifabrik som står för showen.

– Det blir ett väldigt stort och fint fyrverkeri. I år blir det större än någonsin. Det beror helt enkelt på att sponsorerna blivit fler, säger projektledaren Susanne Hansson.

Många uppfattar att nyårsfyrverkeriet i Lysekil de senaste åren pågått i ungefär en kvart, men där har de fel. Det är en klassisk missuppfattning.

– Fyrverkeriminuter uppfattas helt enkelt längre än ”vanliga” minuter. 7-8 minuter tolkas ofta som 15-20 minuter. Det beror på att det är så mycket upplevelser under ett fyrverkeri, därför går tiden långsammare än man tror.

Hur tänker ni som arrangerar fyrverkerier?
– För att fånga publikens intresse är det viktigt med en bra inledning. Sedan bygger vi på med batteripjäser, stjärnbomber och extra fina pjäser som är fina att titta på en och en.
– Givetvis är även finalen viktig. Då skjuter vi fyrverkerierna…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv