Foto:Privat

Hundra personer gick för Barncancerfonden i Lysekil

97 000 kronor är insamlingen uppe i - målet på 100 000 kronor inom räckhåll

2021-09-30 Under onsdagskvällen arrangerade LysekilsBostäder ”LysekilsBostäders Walk of Hope ihop med Filippa” med syfte att samla in pengar till barncancerfonden.

Hundra personer hade samlats vid Kungstorget i Lysekil för att gå tipspromenaden, för stora och små. Promenaden gick upp längs Kungsgatan, igenom Gamlestan ned till Norra Hamnen och uppför den långa backen till Badhusberget för att sedan avslutas med fika vid Marias kvarn.

Över 97 000 kronor har hittills samlat samlats in till förmån för barncancerfonden och det trillar fortfarande in lite pengar.
– Vi håller tummarna att vi når över 100 000 kr i årets insamling. Det är ett fantastiskt resultat nästa dubbelt upp mot förra årets insamling säger Christina Johansson.

Varje år drabbas cirka 300 familjer av det ofattbara – ett barn får en cancerdiagnos. 85% av de drabbade barnen överlever sin sjukdom men fortfarande är det den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1 och 14 år.

– Det är en fruktansvärd sjukdom både för de barn som drabbas, och för deras anhöriga. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige. Genom Lysekilbornas engagemang är vi med och bidrar till alla barn som drabbas av cancer ska kunna få den behandling som behövs för att överleva med bra livskvalité, säger Christina.

– Vi är jättenöjda med eventet. Fantastiskt roligt att så många bidrar och går promenaden tillsammans med oss eller engagerar sig genom att ge en gåva, vi är nöjda för varje krona. Nytt för i år är att många företag valt att engagera sig, vilket vi är extra glada för. Vill man veta exakt vad pengarna går till finns det mycket att läsa på www.barncancerfonden.se, berättar Viktoria Bengtsson.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv