Hund blev påkörd av bilist – föraren smet

2023-11-23 En hund, som smet från sin ägare, blev påkörd av en bilist i korsningen Valbogatan-Slättevallsgatan i centrala Lysekil på onsdagseftermiddagen.

Hunden fördes till veterinär efter olyckan. Föraren smet från platsen. Flera vittnen finns till händelsen. Ett av dem var Fanny Berggren.
– Två hundar sprang nerför Slättevallsgatan, den ene hunden jagade den andre. Hunden som blev jagad klarade sig, medan den andra hunden hamnade under en bil och blev påkörd. Jag kom från sjukhuset och körde nerför Valbogatan. Det var bilen framför min som körde på hunden och bara körde vidare som om inget hade hänt. Det var en mindre vit bil, men jag hann inte ta registreringsnumret, berättar hon för LP.
Fanny Berggren blockerade vägen med sin bil, tog hand om hunden och stoppade trafiken tillsammans med två andra medtrafikanter.
– Efter fem minuter kom ägaren med kopplet och tog över och körde hunden till veterinären, berättar Fanny, som är upprörd över att bilisten som körde på hunden inte stannade.
Agria Djurförsäkring klargör vad som gäller om en bilist kör på en hund.
”Om du kör på en hund har du som bilförare anmälningsplikt. Det betyder att du är skyldig att ringa polisen och anmäla olyckan”, står det på deras hemsida.– Kontrollera om hundägarens telefonnummer finns i hundens halsband. Om du hittar ett telefonnummer så uppskattar ägaren helt säkert att du ringer upp och berättar att hunden varit med i en olycka.

 

 

Tänk på det här om du kört på en hund
  • Stanna bilen, ställ ut varningstriangel och värna om din egen säkerhet
  • Se efter hur det gick för hunden
  • Ring polisen
  • Var försiktig vid hantering av aggressiv hund
  • Ge första hjälpen om det är nödvändigt
  • Ring djurägaren om kontaktuppgifter finns på halsbandet
  • Se till att hunden snarast kommer till en veterinär

 

Källa: Agria Djurförsäkring

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv