Rickard Pettersson rullar in Stångenäs 2-0-mål. Foto: Lennart Hård

Hoppet lever inför sista matchen

Efter gratispoängen i veckan krossade SAIS Bengtsfors – nu väntar avgörande match

2015-09-28 I torsdags fick Stångenäs in tre sköna och välbehövliga gratispoäng.
Tre dagar senare, under den soliga söndagseftermiddagen, tog Brastadlaget sina sjätte poäng för veckan. Bengtsfors avfärdades enkelt med 4-0.

Det mesta såg nattsvart ut för en vecka sedan. Stångenäs hade då fyra, respektive fem poäng upp till Brålanda och Bengtsfors. Ett besked från förbundet senare, och vips så var det avståndet krympt till en och två poäng. Skärhamn hade använt sig av en otillåten spelare i 3-4-vinsten mot SAIS och matchen tilldömdes Stångenäs med 3-0.

Laget fick beskedet under träningen i torsdags och där och då måste det ha varit den bästa tändvätskan som finns. När laget klev ut till match på ett soldränkt Brastad arena under söndagen var det med självsäkra steg och raka ryggar. När de nu fick en gratischans skulle de inte sjabbla bort den. Här var det inga som skulle vika ner sig. Stångenäs skulle visa att de minsann hör hemma i, minst, division 4.

”Viktigt med tidigt mål”

Det dröjde tre minuter innan första målet kom. Stångenäs kombinerade sig fram genom Jesper Carlzon, Rickard Pettersson och Gustav Kjellsson, som slog den tillbaka i djupled mot Carlzon som vinklade in bollen i mål.

– Det var viktigt med ett tidigt mål. Vi har haft en tendens under säsongen att släppa till tidiga mål, men nu fick vi göra ett själv och vi fick känna att vi var med i matchen direkt, säger målskytten Jesper Carlzon.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv