Högklassig handboll till helgen

Svenska mästarna IK Sävehof kommer till Sotenäs

2015-08-06 De svenska mästarna IK ­Sävehof möter norska Fredrikstad i en toppmatch på lördag i Kungshamn. De båda lagen är ­inbjudna till en ­träningsturnering 7-8 augusti av Boden IF. Boden som arrangerar, är med i turneringen och spelar på ­fredag.

handboll

Varför Boden, som är en klubb långväga ifrån, arrangerar träningsturnering har sina naturliga förklaringar då tränare Tobias Pettersson kommer från Uddevalla.
Viktigt för klubben var ­också att de ville ordna en upplevelse med ett miljöombyte.
– Vi ville skapa tuffa matcher där vi kunde mäta våra krafter mot de absolut bästa, säger Pettersson och förklarar att uppe i Boden är det inte så lätt att få kvalificerade toppmatcher.
Lag i den södra delen av Sverige är generellt de bästa förklarar Pettersson på grund av att där finns mest lag och det blir en hård konkurrens.
Storsatsande Boden fick Pettersson som ny tränare i maj och tränade i sex veckor för att sedan ha lite sommaruppehåll, detta blir uppstartsmatcher inför säsongen.
– Vi får se vad vi står helt enkelt, vi kommer ju få ett jättebra motstånd, men det är oerhört viktigt för vårt lag med detta motstånd, säger Pettersson.

Läs mer i tidningen…

 


Hanna Johansson
0523-667089
hanna@lysekilsposten.se

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv