Rickard Pettersson, 28, Jonas Hedlund, 29, och Jesper Carlzon, 28, har röd-vita hjärtan. Tillsammans har de över 40 år i Stångenäs AIS. ”Jag har varit i klubben länge och ser ingen anledning att byta lag bara för att vi har åkt ner i femman”, säger Jesper Carlzon.

Hjärtan som bultar för SAIS

Efter några tunga år ser Stångenäs veterantrio positivt på framtiden

2016-03-24 Tillsammans har de över 40 år i föreningen. Efter några tunga år känner veteranerna Rickard Pettersson, Jonas Hedlund och Jesper Carlzon att Stångenäs AIS är på rätt väg igen.
– Vi har en stomme i laget, och det börjar kännas positivt igen, säger Rickard Pettersson.

10 oktober 2013. Stångenäs AIS hade precis besegrat Kärra KIF med 1-3. Brastadlaget slutade på en överraskande fjärdeplats i division 3-tabellen.

Två år senare, i höstas, stod det klart att SAIS säsongen 2016 skulle spela i division 5. Lysekilsposten åkte till Brastad för att prata med tre spelare med ett röd-vitt hjärta.

Hur känns det att åka ur två serier på lika många år?

– Vi tappade 30 gubbar på två år, det var en svår uppgift redan innan förra säsongen. Sen tappade vi också många under säsongen. I början var vi 35 spelare, när vi avslutade var vi 17-18, säger Jesper Carlzon.

Jonas Hedlund, som började spela fotboll i Stångenäs som femåring, säger att det var extra tråkigt att åka ur fyran, och att laget hade kunnat utvecklas mer. Rickard Pettersson håller med…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv