Jesper Carlzon har varit en av Stångenäs bästa spelare under säsongen. Om det blir en fortsättning i SAIS nästa säsong kan anfallaren inte svara på än. ”Det kan hända att jag väntar till februari-mars innan jag bestämmer mig. Just nu har jag ingen aning”, säger han. Arkivfoto: Lennart Hård

Hett derby avslutar division 4

Måstematch för Stångenäs när Kungshamn kommer till Brastad

2015-10-02 Ett derby med kniven på strupen eller en avslutningsmatch i avslappnad stil.
Det är två olika ingångspunkter i helgens möte mellan Stångenäs AIS och Kungshamns IF.
– Vi kommer att ha fördel av att matchen gäller så mycket mer för oss, säger Jesper Carlzon, Stångenäs mest rutinerade spelare.

Förutsättningarna är glasklara. Så brukar man kunna skriva när olika sporter går in i sista omgången. Men inte när det gäller lokalfotbollen. Här är det fler om och men än man orkar räkna till.

Klart är dock att Kungshamn redan har bokat bronspengen. Klart är också att Stångenäs riskerar att åka ur. Men däremellan finns åtskilliga scenarier som kan bli aktuella. Det som spelar in när vi pratar om SAIS existens i fyran är bland annat resultatet i division 3. Hur det går mellan Bengtsfors och Brålanda i fyran kan också ha stor betydelse. Sedan så är det av stor vikt hur SAIS själva beter sig i derbyt mot KIF. Senast det begav sig så vann Kungshamn med 1-0.

– Jag tror att vi har bra energi kvar i laget. Anders Ralbring är avstängd, i övrigt är truppen intakt. Det är mycket prestige i dessa derbymatcher och vi går för seger, konstaterar KIF:s tränare Magnus ”Fimpen” Olsson.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv