Hemma och borta – som natt och dag

Dingle AIK tog åttonde segern av åtta möjliga – ”Det var en riktig skitmatch”

2014-12-01 Efter två målsnåla perioder lossnade det rejält i tredje. Dingle AIK besegrade Sörgården på bortaplan med 3-8.
– Det var en riktig skitmatch, säger DAIK-tränaren­ Fredrik ”Godis” Nestorsson.
Matchfakta:

Sörgårdens IBF – Dingle AIK
Innebandy – division 4
Resultat: 3-8 (2-1, 1-2, 0-5)
Publiksiffra: 5 personer
Lagets bäste spelare: Jerry Johanson
Lagets målskyttar: Jerry Johansson 4, Jesper Kongstad 2, Emil Karlsson och Hans Eklund
Nästa match: Hindås IBK Härryda F, hemma

Förra matchen: Seriefinal, 400 åskådare och feststämning på läktaren. Lördagens match: Kallt i hallen, ingen ordentlig uppvärmning, ett parkettgolv som lämpade sig bättre för påskbrasan och nära på folktomt på läktaren. Kontrasterna är stora på Dingle AIK:s hemma- och bortamatcher i innebandyfyran.

– Många av Göteborgslagen klagar över att de behöver åka upp till oss i Munkedal och spela, men hos oss får de i alla fall bra förutsättningar, säger DAIK-tränaren Fredrik Nestorsson.

Under lördagen satte sig serieledarna från Dingle i bilen och åkte de dryga tio motorvägsmilen ner till Göteborg för match mot Sörgården. Som vanligt på bortamatcherna var förutsättningarna inte de bästa.

– Vi i DAIK försöker vara seriösa med våra matcher. Vi är på plats en timme innan för att ladda upp och vi vill kunna värma upp på planen i åtminstone 20 minuter, säger Fredrik Nestorsson.

Så blev inte fallet i lördags. När laget kom in i idrottshallen pågick en fotbollsmatch och man fick besked att man inte skulle få tillträde till planen förrän klockan ett, då matchen skulle börja.

– Då började fotbollsspelarna sakta ta sig av planen och fem över ett kom ett par domare, tog av sig jackorna och blåste igång matchen. Det är helt andra förutsättningar än vad vi har hemma i Munkedal, säger Dingletränaren.

”Riktig skitmatch”

Laget fick ingen optimal uppladdning och starten på matchen blev därefter. Efter första perioden ledde Sörgården med uddamålet, 2-1. I den andra perioden repade sig DAIK och inför sista var det helt jämnt, 3-3.

– Vi gick ner på två femmor i sista perioden och spelade enklare, vilket gav resultat.

DAIK gjorde fem mål i den avslutande perioden och man kunde till slut vinna matchen med 3-8.

– Det var en riktig skitmatch, men jag är glad att vi vann till slut. Sörgården är ett bättre lag än vad tabellen visar och det var ingen enkel seger, avslutar Fredrik ”Godis” Nestorsson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv