Heltider en het fråga på samverkansmöte

2016-02-23 Britt Wall (S) hade interpellerat i frågan om Sotenäs tidigare fullmäktigebeslut att införa heltider i kommunen. Wall undrade hur det Moderatledda Sotenässtyret tänker i frågan - man har i januari avslutat försöket vid Kvarnberget och var har det beslutet tagits? Elving Claesson (S) hade ursprungligen med Britt Wall skrivit en motion i frågan redan för sju år sedan. Inget egentligt har hänt.

Kommunalrådet Mats Abrahamsson (M) gick i svaromål med att beslutet fattats utan ekonomiska beräkningar. Inga pengar hade följt med. Omsorgsnämnden hade fått en och en halv miljon i tilläggsbudget 2015 och pengarna tog sen slut.

Beräkningar visar, framhöll kommunalrådet, att det krävs minst 7,2 miljoner extra ifall de två omsorgsboendena i Kungshamn och Hunnebostrand ska innefattas i heltider. Lägg till så att kommunen har fler anställda än bara inom omsorgen.

– Ni trotsar och motarbetar kommunfullmäktige! utbrast en indignerad och upprörd Britt Wall. Varje förvaltning ska följa KFs beslut! Börja implementera!

– Det är viktigt att erbjuda heltider, sade Abrahamsson allvarligt, i det han förklarade att försöket att implementera heltid hade avslutats. Men ekonomiskt underlag måste finnas. Vi provar, försöker, konstaterar. En personalvetare ska nu gå igenom och utvärdera Kvarnberget, både positiva och negativa bitar…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv