Helgens väder från meteorologen!

2019-10-17 Efter en vecka med gråväder i hela landet blir det ett skifte i vädret i helgen, meddelar Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

I Bohuslän drar nya regnområden in i helgen och det väntas skurar både under lördagen och söndagen med temperaturer omkring 10 grader. Lördagen bjuder mycket moln och främst på lätt regn medan kraftigare skurar kan förekomma under söndagen.

I norr börjar ett högtryck ett nå in vilket under lördagen ger klart och kallt väder i norra Norrland. Över södra Norrland kommer det troligen vara en molnig inledning med regn och snö på flera håll men sedan spricker det upp mot slutet av dagen. Svealand ligger i gränsen mellan lite kallare luft i norr och mildare luft i söder. Därför blir det molnigt och i väster även regnigt. Över Götaland väntas mycket moln men luckor kan förekomma från Östergötland och ner till Skåne. Medan över Västergötland, Dalsland och Bohuslän når skurar in västerifrån. I Götaland och östra Svealand temperaturer omkring 10-15 grader och i västra Svealand samt södra Norrland 0-7 grader. I norra Norrland -5 till 0 grader.

 

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv