Helgens matcher: Munkedal illa ute

2021-09-20 Munkedal som har det jobbigt i botten besökte i lördags Rösvallen där IF Viken stod för motståndet.

Matchen började bra för Munkedal som tog ledningen efter en kvart genom Adam Mill. Några minuter senare kom kvitteringen och med lite mer än fem minuter kvar av första halvlek kom 2-1 målet av Viken. Munkedal kom tillbaka och lyckades få in kvitteringen precis efter halvtidsvilan och det var 2-2 efter 50 spelade minuter.
Tyvärr för Munkedal avgjorde hemmalaget i slutet och avgjorde i 87:e minuten, slutresultatet blev 4-2.
Munkedal har en hängmatch som spelas ikväll klockan 19.00 på Rimnersvallen. En match som måste vinnas för att skapa lite distans till lagen bakom.

Förlust för Kungshamn

Efter en rad bra insatser och inspelade poäng blev det förlust för Kungshamn på hemmaplan mot IFK Lane.

Med två mål på mindre än två minuter tog bortalaget ett rejält grepp om matchen i mitten på första halvlek. Ett grepp som de inte tappade. I andra halvlek ökade IFK Lane på ledningen och efter dryga timmen stod det 0-4 på resultattavlan.
Kungshamn fick in en reducering genom Mohammad Teymouri men det var för sent.
Kungshamn som inför säsongen tappade många erfarna spelare och ersatte dem med ungdomar har haft blandade resultat men har ett litet avstånd ner till botten. IFK Lane jagar nu LAIK och kan genom seger i sin hängmatch blanda sig in i tabelltoppen på riktigt.

SAIS/LAIK vann på WO

Efter två inställda matcher var det dags för damlaget Stångenäs AIS/Lysekils AIK att äntligen få spela match igen. Så blev det inte.

Under lördagen kom beskedet att motståndarna Herrestad inte fick ihop ett lag och lämnade walk over. SAIS/LAIK tilldelades därmed segern med 3-0.
–De hade spelat med både sitt A-lag och U-lag och flera spelade hade blivit skadade och sjuka. Även vi har haft många skador och sjukdomar, vi tränade inte på hela veckan men såg fram emot att få spela igen, nu blev det inte så, säger Rickard Wik.
Lagets senaste match var i slutet på augusti men mot serieledarna IF Viken hoppas Wik på att matchen avgörs på plan.
– Det ska bli spännande, de har gjort det otroligt bra än så länge men självklart går vi alltid ut för att vinna.
Matchen mot Viken spelas den 25:e september. Viken har på sju matcher gjort hela 45 mål och leder serien överlägset.

Publicerad: Uppdaterad: