Hedekas bjöds på musikal

2019-10-09 Över 50 elever har varit engagerade i den föräldralösa flickan Annies öde. De har fått lära sig hur det går till att arbeta fram en produktion och fick nu chans att visa vad de har lärt sig. Det låg mycket pirr och förväntan i lokalen denna fredagskväll.

Hedekas bygdegård var mer än fullsatt, när elever från årskurs fyra till sex hade bjudit in till föreställning.
Arbetet inleddes vecka 35, då det bildades olika projektgrupper. För att få inspiration såg eleverna både originalfilmen och den nya versionen av musikalen Annie.
Sedan har det varit intensivt arbete med att sy, måla, samla fakta, marknadsföra, filma arbetets gång, träna sång och dans och mycket annat.
Musikalen handlar om den föräldralösa flickan Annie, som levde på barnhem i 1930-talets USA och som sedan adopterades.
1977 hade den premiär på Broadway i New York.
Eleverna i Hedekas har valt att fokusera på musikalens och filmens inledning och ger publiken några av de kända sångerna.

Nöjda med föreställningen
På scenen deltog fler än 20 entusiastiska mellanstadieelever och tre av dem spelade flickan Annie. Efter föreställningen var de mycket upprymda och nöjda. Molly Kallin, Tyra Ekström och Johanna Andersson hade knappt sovit natten till fredagen.
– Man var nervös innan föreställningen, men det gick ju bra till slut och sången funkade. Jag gillar verkligen att sjunga, säger Tyra och ler med hela ansiktet.
De andra två flickorna håller med om att det har varit mycket roligt att få vara med och se föreställningen växa fram under de sju heldagar som man har arbetat.
– Ja, det var verkligen kul. Det var häftigt att få vara på scenen och se publiken, kommenterar Johanna.
Molly tycker också att det har varit viktigt att alla elever har varit med på olika sätt.
– Det känns bra att alla har fått vara med och jobba med musikalen i grupper och skoj att jag fick vara med och sjunga.
De tre sångarna och skådespelarna fick många komplimanger efter föreställningen.
Pedagogerna på skolan var mäkta stolta över alla sina elever, som hade bidragit till kvällenssuccé i Hedekas.

Kulturpedagoger ett stort stöd
Skolan har också fått hjälp av Munkedals kulturskola. Paret Emelie och Sebastian Hagman arbetar i kommunen som kulturpedagoger och har varit med i processen.
– Eleverna har varit nervösa när vi har närmat oss själva föreställningen, men också oerhört taggade och engagerade. Det har märkts att de tycker om att få se helheten kring ett sådant här projekt. Alla har fått känna sig viktiga, förklarar Emelie Hagman.
Hon hyllar även skolans pedagoger.
– Utan dem hade det aldrig fungerat att ro iland det hela.
SMOK, Sörbygdens Musik- och Kulturförening, har hjälpt till med ljud och ljus och betalar även hyra för bygdegården.
Inkomsterna från inträde och försäljning av fika kommer att gå till en gemensam kassa. Förhoppningen är att hela gänget ska åka iväg till Göteborg och se en musikal.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv