Folkets Hus biosalong i Lysekil fylldes när Kepz spelade till förmån för Barncancerfonden. Lördagens hjältar bestod av Ingvar Andersson, gitarr, Nicklas Pettersson, bas, Bo ”Bosse” Johansson, som stod för sången och höll låda, Stig Pettersson, trummor, och Tommy Thörnblom på saxofon. Foto: Gabriel Berndtsson

Hatten av för Kepz

Utsåld välgörenhetskonsert för Barncancerfonden

2015-02-23 Folkets Hus biosalong i Lysekil fylldes när Kepz spelade för goda ändamål. Det är Westliv, en rockgrupp på Skaftö, som dragit igång insamlingen och startades av trummisens dotter som fått diagnosen cancer. Kepz var rörande överens om att fortsätta på det spåret.
Lördagens hjältar bestod av Stig Pettersson på trummor, Nicklas Pettersson, bas, Tommy Thörnblom saxofon, Ingvar Andersson, gitarr och Bo ”Bosse” Johansson för sången och höll låda.

Kvällens spelning bjöd på populära låtar som aldrig vill gå ur tiden, så kallade evergreens. Det blandat med egenskrivet material av Bosse. På repertoaren stod bland annat: I’ve got you under my skin, For sentimental reasons, Sunny, Fly me to the moon, En kväll i juni, Puttin’ on the Ritz, blandat med egna klassiker som Makrillfiske, Martin Timell och Humlekärr rock.
– Det vi spelat idag kan man säga är ett axplock av det vi märkt publiken gillar på Jönssons Katt, där vi gjort en del spelningar. Sedan försöker vi varva traditionella evergreens med delvis egna produkter, berättar Tommy och Bosse.
– Jag skriver lite egna låtar, en belastning jag har sedan revytiden och där föddes Makrillfiske och ”Martin Timell”, det sistnämnda är en hatlåt om Timell. Låten handlar om mig som är fullständigt omöjlig när det gäller att snickra och den brukar gå hem hos publiken, förklarar Bosse.

Guldkant på tillvaron

Folkets Hus i Lysekil stod för lokalen och pengarna föreställningen drog in gick oavkortat till Barncancerfonden. Kvällens förband, ja så kallade sig Helen Lycke, känd för att förgylla och sätta guldkant på tillvaron, presenterade kampanjen som rockbandet Westliv dragit igång.
Anledningen till att Helen representerade rockgruppen är för att det är hennes farbrors barn och dennes sambos 14 åriga dotter som fått lymfkörtelcancer. Då bestämde sig Westliv för att starta en insamling till förmån för Barncancerfonden.
– Det var Tommy Thörnblom som väckte tanken och övriga bandmedlemmarna i Kepz var rörande överens, berättar Bosse.
– Vi har sagt tidigare att vi skulle göra en spelning för välgörande ändamål. Och nu bestämde vi oss för att stötta Westliv, som hade en målsättning att få in 10 000 kronor. De är idag uppe i 78 900 kronor, påpekar Tommy.

”Väldigt goa vibbar”

Efter kvällens spelning var bandet mycket nöjda.
– När vi började prata om det här sa vi att ett 100-tal personer kunde vi väl dra hit, senare blev det kanske 150 personer. Och så blev det fullt hus och kanske några som inte fick biljetter. Kompilationen av det hela är att vi går hem med väldigt goa vibbar, säger Tommy och Bosse.
Förutom att Keps bjöd på en fantastisk underhållande kväll, vände de också på kepsarna. Resultatet är en ansenlig summa som kommer att sättas in på Barncancerfondens konto.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv