Många lastbilar har fått svårt att ta sig uppför backarna på E6, 44:an och 45:an. På länsväg 162 fick en lastbil sladd i Häggvallsbacken och har kanat in i vägräcket.

Hårt snöoväder – orange varning utfärdas

2023-03-07 Under tisdagen drar ett omfattande snöoväder dra in över Västra Sverige med stora mängder snö och hårda vindar. SMHI har utfärdat en orange varning. Många lastbilar har fått svårt att ta sig uppför backarna på E6, 44:an och 45:an. På länsväg 162 fick en lastbil sladd i Häggvallsbacken och har kanat in i vägräcket.

Det är under natten mellan måndag och tisdag som det kom in ett oväder med kraftigt snöfall i kombination med blåsigt väder. SMHI har utfärdat en orange varning som sträcker sig från Västra Götaland över till Östra Svealand.

Tågtrafiken kommer att påverkas. Följande banor planeras att stängas mellan den 7 mars kl 00 till den 8 mars kl 12.00.

  • Norra Bohusbanan mellan Uddevalla och Strömstad
  • Kinnekullebanan mellan Håkantorp och Gårdsjö
  • Borås och Varberg

Fler bandelar kan komma att påverkas med kort varsel. Tågresenärer uppmanas att kontakta sitt tågbolag för mer information om sin resa.

Det hårda vädret kommer även att ställa till det på vägarna. Trafikverkets entreprenörer är beredda men plogning och halkbekämpning kan försvåras när det kommer stora mängder snö i kombination med hårda vindar.

Trafikanter uppmanas följa väderutvecklingen för att kunna fatta bra beslut som innebär en god trafiksäkerhet. Ger du dig ut i trafiken, tänk på att ta med fulladdad mobiltelefon, vatten, filt, varma kläder och någonting ätbart.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv