Emma Nelson, Casper Börjesson och Jonathan Ehrenkrona gillar att bada i Pinnevik, men de saknar bryggorna.

Härligt badväder – men vart tog badbryggorna vägen?

2016-09-14 Med tanke på det fina vädret och 18 grader i vattnet är det fortfarande många som besöker badplatserna i Lysekils kommun, men vart tog badbryggorna vägen? Den här frågan har diskuterats flitigt nere vid badplatserna, men även på facebook har det ifrågasatts, varför fick de då inte vara kvar?

En kommun vid havet som talar och jobbar för att förlänga turistsäsongen. Kan det då vara vettigt att plocka upp badbryggorna när det fortfarande är badväder. Och ja, här tvistas det, när det fortfarande är varmt i vattnet.
Det finns ett svar
Margareta Govik på fastighetsenheten, i Lysekil är bäst att svara på den här frågan och det finns en anledning.
–  Vi har en badsäsong, någon gång på hösten så åker bryggorna upp. Varje år är det lika svårt att sätta upp fingret och gissa vad det ska bli för väder. Badbryggorna måste upp innan höststormarna kommer, det handlar om materialet men även säkerheten för de badande, med tanke på vad höststormarna kan göra för skador på bryggorna, förklarar Margareta.

Anlitar LEVA

När bryggorna tas upp anlitas LEVA i Lysekil och för att de ska få in det i sin planering, krävs att arbetet beställs i god tid.

Läs mer på:
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv