Här var det signerat av Bennemyr

2019-05-11 Nu oreras Lysekilspostens egna sportreporter om fotbollens finrum. Håller du med krönikören?

Den europeiska fotbollssäsongen är på väg att ta slut för säsongen 2018/2019.
För i såväl Champions League som i Europa League är semifinalerna avgjorda och finallagen är klara.

Om vi börjar med Europa League så väntar en helengelsk final, tillika ett Londonderby mellan Arsenal och Chelsea i Azerbajdzjans huvudstad Baku onsdagen den 29:de maj.
I den mer åtråvärda Champions League väntar också en helengelsk final, för först stod Liverpool för en mirakulös vändning och skickade ut Barcelona med 4-3 efter att ha vunnit match två med 4-0 hemma på Anfield.
I finalen väntar Tottenham som vände underläge till seger borta mot holländska Ajax. Den finalen spelas lördagen den 1:a juni i Madrid.
Därmed har vi två stycken helengelska finaler och tre lag från London som ska spela final i en europeisk cup.
Därför måste man verkligen imponeras av den engelska fotbollen just nu. För diskussionen om vart den bästa fotbollen spelas har länge bestått av tre-fyra länder. Spanien, Italien England och Tyskland. Men ska man se till vilka som gör upp om de största titlarna i Europa så vinner England överlägset. Samtliga fyra lag är trots allt från England. Snacka om en imponerande bedrift.
Vilka får lyfta pokalerna då?
Nu är bara frågan vart troféerna hamnar, Europa League titeln kommer hamna i London, det är redan klart eftersom såväl Chelsea som Arsenal är baserade i London. Men det kan trots allt bli så att båda titlarna hamnar där, för även Tottenham är ju från London…
Jag har visat mig värdelös på att tippa utgången tidigare när det gäller fotboll men jag tror ändå att båda pokalerna hamnar i London, Chelsea vinner Europa League med 2-0 mot Arsenal och Tottenham vinner, tyvärr enligt mitt hjärta Champions League när de besegrar Liverpool med 3-2.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv