På fredag ska det dansas kring stången, sjungas sommarvisor och klä håret med blommor. LP listar fredagens firande i området. Foto: K-G Zahedi Fougstedt

Här kan du fira midsommar

2018-06-21 På fredag ska det dansas kring stången, sjungas sommarvisor och klä håret med blommor. LP listar fredagens firande i området.

Årets längsta dag närmar sig med stormsteg. På fredag är det dags att hylla sommaren och i vanlig ordning hålls firandet på lite olika platser i kommunen. Klockan nio kläs stången i stadsparken i Lysekil för den som vill hjälpa till, och vid klockan elva blir det dans kring stången.
På Röe gård börjar firandet klockan 13 med dans, och stången kläs en stund innan. Efter dans och lekar dukas en sommarbuffé upp som man behöver boka bord till.
Firandet i Ålevik startar klockan 15 och håller på fram till 17.
På Skaftö ställer föreningen Sjöstjärnan till med midsommarfirande i Fiskebäckskil – i Bökevik. Klockan tio kläs stången, och vid klockan 14 blir det dans och lekar. Saft, bullar och kaffe serveras.
Föreningen för majstångens bevarande på kajen, FFMBPK, står för det traditionella midsommarfirandet med dans runt stången i Grundsund på Västra Kajen, med start klockan 16.
I Stockevik börjar firandet med att stången kläs klockan nio, och klockan 15 blir det dans och lek.
I Rågårdsvik firas midsommar på Rågårdsviks pensionat. Där börjar Byalaget klä stången vid klockan nio, och själva firandet med dans drar igång klockan 16. En halvtimme tidigare blir det lotteriförsäljning.
På Östersidan i Fiskebäckskil börjar man klä stången klockan tio. Vid klockan 15 börjar firandet med lek och dans kring stången, som avslutas med dragkamp – för både vuxna som barn. Godis delas ut till de små.
Sist men inte minst kommer det även att firas på Nordens Ark. Klockan 13 kläs stången och därefter blir det sång och dans till levande musik.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv