Jennie ”Tiger” Antonsson har fått kämpa för att till slut få en diagnos. In och ut på olika vårdinrättningar i tre års tid har inte gjort livet enkelt. Att dessutom vid flertalet tillfällen bli misstrodd av läkare har gjort hennes situation än svårare. Med ben som vinklas inåt, ständig värk, spasmer i armar och ben och med tre år utan en hel natts sömn så väljer Jennie Antonsson att fortsätta strida för sina rättigheter, även om hon nu känner att hon behöver hjälp utifrån.

Har fått strida hårt för sina rättigheter

Jennie ” Tiger” Antonsson: ”Jag har bollats runt i sjukvården och blivit behandlad som skit”

2016-02-19 Det började 2012 med blixtrande huvudvärk.
Idag, 4 år senare, och oräkneliga sjukhusbesök senare har Jennie ”Tiger” Antonsson fått en diagnos.
– Det var en blandad känsla, både fruktansvärd men också ett erkännande, att jag under denna långa tid har haft rätt. Jag har bollats runt i sjukvården och blivit behandlad som skit, säger Jennie.

Innan 2012 var Jennie som precis vilken tjej som helst. Hon jobbade som personlig assistent till en kvinna. Hon gillade att rida och hänga med kompisar på krogen. Men det var då och efter de täta migränanfallen 2012, som varade i 24 timmar med blixtrande huvudvärk, har allt förändrats.

– Jag kommer aldrig att kunna jobba som personlig assistent, även om jag älskade det jobbet. Det är så mycket som man tar för givet när man är frisk, men som begränsar den som är sjuk. Jag är sjukskriven sedan 2013 från min anställning.

Flera års kamp för att få en diagnos har givit bakslag efter bakslag. Jennie har träffat på underbara människor i vården. Men också vårdanställda som hon inte ger ett ruttet öre för.

– Det ligger mycket i att man behöver vara frisk för att orka vara sjuk. Jag har tagit strid efter strid, bara för att få det som jag egentligen har rätt till. Men i stället för att få hjälp så har jag gång efter gång blivit ifrågasatt.

I maj 2014 låg Jennie på neurologen i Uddevalla i fyra veckor för utredning. En utredning som konstaterade att det inte var…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv