Kronbergsskolan i Lysekil har byggts om till förskola. Nu visar det sig att vissa familjer med barn i fristående förskola har betalat in för mycket pengar till Lysekils kommun. Kommunen vägrar dock att betala tillbaka dessa. Arkivfoto

Har betalat för mycket i förskoleavgift

Flera familjer drabbade av för höga taxor men Lysekils kommun vägrar att reglera skulderna

2016-02-20 En dyrbar miss för barnfamiljen.
När lillasyster Anna bytte till den kooperativa förskolan meddelades inte kommunen om detta.
Därför vill Lysekils kommun inte betala tillbaka de pengar som har betalats in, trots att familjen har betalat in för mycket pengar enligt gällande taxa.

– Om någon gör ett fel, betalar för mycket eller för lite, så är det väl brukligt att det regleras i efterhand, säger Annas pappa.

Men när familjen kontaktade Lysekils kommun så blev det kalla handen. I svaret, som kom tre månader efter att familjen hade lyft frågan konstaterar förvaltningschefen Lennart Olsson:

”Det ankommer på vårdnadshavarna att anmäla till utbildningsförvaltningen då syskon är inskriven i fristående verksamhet. Om du/ni anmäler till Catarina (barnomsorgsassistent) så justerar vi självfallet avgiften från och med nu. Vi kan däremot inte återbetala avgift då vi debiterat på det underlag som fanns”, skriver Lennart Olsson i sitt svar.

Kommunen har debiterat familjen för mycket, då man på grund av att lillasyster gått på en icke-kommunal förskola inte räknat med henne i…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv