Hampus Blom är en av tre nyckelspelare i Munkedal som måste prestera på topp under söndagens seriefinal. Poängkungen Hampus Blom har prickat in tolv mål och stått för 20 målgivande passningar under fortsättningsserien.

Hampus Blom – ”buse” och poängbäst i serien

Stod för tre mål och fyra utvningsminuter när Munkedal besegrade Ramberget

2015-01-24 Hampus Blom är seriens mest populära namn i matchprotokollen.
Munkedals center leder inte bara poängligan. Han är också den som suttit i utvisningsbåset mest.
– Jag spelar rätt aggressivt, säger Hampus Blom, efter 2-8-segern mot Ramberget.
Matchfakta:

Rambergets HC – Munkedals BK
Ishockey – division 3
Resultat: 2-8 (0-3, 0-2, 2-3)
Publiksiffra: 19 personer
Bäst i MBK: Alexander Johannesson
Lagets målskyttar: Hampus Blom 3, Alexander Johannesson 2, Magnus Fivelsdal 2, Robin Zetterman
Nästa match: Skärgården, borta

Munkedal skulle bara slå Ramberget under fredagskvällen och mycket riktigt blev det aldrig något krångel längs vägen. MBK gick fram till 0-6 i början på tredje perioden och vann till slut med 2-8.

– Ändå gjorde vi en usel insats, den sämsta i år. Vi hade lite folk borta och fick ändra om i formationerna. Tyvärr var vi inte alls på hugget, säger Hampus Blom.

Antecknas flitigt

Precis som vanligt fick funktionärerna skriva ner namnet ”Hampus Blom” flest gånger i matchprotokollet. 21-åringen svarade nämligen för tre mål och fyra utvisningsminuter. Ett facit som tog honom högst upp i två listor; poäng- och utvisningsligan. Efter sju matcher har Blom gjort 20 poäng och suttit 37 minuter i ”fel” bås.

– Att jag toppar utvisningsligan beror mycket på att jag fick 5+20 mot Lysekil. Annars åker jag inte ut överdrivet mycket även om jag är ganska aggressiv i min spelstil.

Jagas av Thomasson och Hellberg

Med nio mål och elva assist leder han också poängligan där han jagas av Mikael Thomasson, Uddevalla, och Christopher Hellberg, Munkedal.

– När jag var yngre gjorde jag mycket poäng, men de senaste åren har det inte blivit så många eftersom jag haft ett mer defensivt ansvar.

Har lossnat efter jul

Den här säsongen har Hampus Blom bildat femma med backparet Robin Zetterman/Magnus Fivelsdal och själv spelat center mellan yttrarna Christopher Hellberg/Simon Wilhelmsson.

– Det gick sådär för oss i början, men efter jul har det fungerat bättre då vi hittat varandra bra och fått göra många poäng, säger Hampus Blom.

Publicerad:
Nyhetsarkiv