”Halv åtta hos mig” laddar för Lysekil

”Vi tar emot ansökningar fram tilll 6 mars”

2015-02-05 Gillar du att laga mat, vara med i TV och bjuda på dig själv?
Då ska du anmäla dig till ”Halv åtta hos mig” som sänder från Lysekil under våren.

– Det är redan ganska många ansökningar vi har fått från Lysekil, men vi älskar att få tips på härliga personer, som vill vara med, så fram till den 6 mars går det bra att anmäla sig till programmet, säger Sofia Andersson på castingföretaget ITV Studios Nordic i Stockholm.
Väljs ut i mars
Efter ansökningstidens slut den 6 mars kommer två personer som arbetar med programmet att åka runt för att träffa Lysekils största matlagningsentusiaster och härliga karaktärer. Av dem väljs sedan fyra personer ut som kommer med i programmet med inspelning i april.
– Alla som fyllt 18 år är hjärtligt välkomna att söka till programmet och det enda kravet är att man inte tidigare arbetat professionellt med matlagning, säger Sofia Andersson.
Vinnaren får15.000 kronor och programmet sänds hösten 2015. Varje vecka får fyra, för varandra okända, personer turas om att bjuda varandra på middag. Efter middagen betygsätts värden av sina gäster och den värd som fått högst betyg när veckan är över vinner.
Ansökan ska skickas till middag@itv.com och förutom namn och kontaktuppgifter ska den innehålla en kort beskrivning av personen i fråga, intressen och hemmet, samt förslag på bästa trerättersmiddagen.
– Det blir en intensiv men otroligt rolig vecka för dem som vi väljer ut, lovar Sofia Andersson.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv