Några av hälsoinspiratörerna är fr. v. Daniel Lindström, Viktoria Hansson, Elinor Axelsson, Monika Bensköld, Carolina Svensson och Agnes Rak.

Hälsoinspiratörer utbildas i Sotenäs

”Det handlar inte bara om att röra på sig – utan också om hur man mår”

2018-10-06 ”Hälsofrågan är så bred, det handlar inte bara om att röra på sig, utan också om hur man mår. Vi ska försöka vårda det positiva. Det är lätt att hamna i en negativ jargong på arbetsplatsen, men vi har ett roligt jobb och får jobba med människor. Det är det vi ska försöka lyfta fram” säger undersköterskan och aktivitetssamordnaren Helene Pettersson.
Hon är en av de 13 personer som just nu utbildar sig till hälsoinspiratör inom äldreomsorgen i Sotenäs kommun.

Vill du också läsa tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv