Gunnar Sparrow spelas av Anders Frisk, Nöjesankaret. Bild: Privat

Gunnar Sparrow söker pirater i Lysekil

Vågar du vara med i besättningen på Black Pearl?

2021-10-29 Lysekil gästas av Gunnar Sparrow och hans skepp Black Pearl på måndag. Sparrow har blivit av med sin besättning och enligt rykten söker han ny. Kommer han att hitta den? Det finns bara ett sätt att ta reda på det – eller kanske du är sugen att själv segla iväg med Sparrow och Black Pearl? Allt är möjligt när Pirates av Hunnebostrand kommer på besök.

Pirates av Hunnebostrand är en piratshow för barn och familjer.
– Den är för alla åldrar, från två år och uppåt, alla kan vara med och uppskatta den, säger Anders Frisk, Nöjesankaret.

Tre pirater gästar Folkets Hus i Lysekil på måndag kväll. Showen bygger till stor del på de spännande och tokiga filmerna Pirates of Carribean. Men att huvudrollsinnehavaren Jack Sparrow hade en kusin i Hunnebostrand som heter Gunnar Sparrow, det känner nog inte många till?

– Storyn är att Gunnar Sparrow tappat bort sin besättning och varit i en fight med Rödskägg. Nu behöver han en ny besättning och där kommer barnen i publiken in, berättar Anders.

Under föreställningen får publiken vara med om – trolleri, sång, dans och till stor del får barnen vara med och delta i showen.

– Den är en annorlunda och spektakulär, inte som andra föreställningar och teatrar. Den bygger på pirater så som pirater ska vara, påpekar Anders.

Det är Anders Frisk på Nöjesankaret tillsammans med Hasse Ekbrand, ordförande Svensk Handel i Lysekil, som står för evenemanget. Pirates av Hunnebostrand är fullbokade under hela höstlovet, turnén går från Lysekil till Vetlanda och vidare.
– I vanliga fall tar jag ett gage, men intresset fanns inte i Lysekil. Hade det inte varit för Hasse, som alltid, så hade det inte varit möjligt, påpekar Anders.

Hasse är glad att det gick att lösa, att de kom överens så att föreställningen kunde visas för barnen i Lysekil under höstlovet.

– Jag har sett den här föreställningen och den är helt underbar. Barnen uppskattar den så mycket. Jättekul att vi kunde få hit piraterna från Hunnebostrand.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtsson, gabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv