I fredags skulle Gullmarsgymnasiets elever fått sin andra dos med Modernas vaccin. Både Modernas och Pzifers vaccin har pausats och någon ny information har inte kommit från Folkhälso­myndigheten om hur man ska gå vidare.

Gullmarsgymnasiets elever väntar fortfarande på besked om vaccination

2021-10-14 För en vecka sedan pausade Folkhälsomyndigheten användningen av Modernas vaccin för alla som är under 30 år.
Det här innebar att andra dosen ställdes in för Gullmarsgymnasiets elever på Campus Väst, som skulle ha fått sin andra dos i fredags.

Elisabeth Olsson, verksamhetschef på Din Klinik i Lysekil, säger att det är en försiktighetsåtgärd från Folkhälsomyndigheten och påpekar att den här typen av symptom är väldigt sällsynta.

”Tråkigt att det blivit så här”
Orsaken till att vaccinet stoppats är signaler om ökad risk för biverkningar som inflammation på hjärtmuskel eller hjärtsäck.
– Jag vill förtydliga att det är väldigt sällan den här inflammationen i hjärtsäcken uppkommer och man behandlar den med antibiotika. Inom en vecka eller två efter att man tagit vaccinet så brukar man känna förändringar, Det är tråkigt att det blivit så här, det finns alltid de som är rädda och skeptiska, påpekar Elisabeth.

Lovar meddela så fort de får information
Några vidare uppgifter har inte Din Klinik fått, men lovar att meddela så fort den informationen kommer.
– Jag har inte fått någon ny information av Västra Götalandsregionen. Men jag ligger på och det är många unga förtvivlade människor som hör av sig om hur de ska göra med den andra dosen. Först vill jag säga att det inte är någon panik, man kan vänta ganska många veckor mellan doserna. Samtidigt har jag förståelse för att man gärna vill veta. Vi kommer att informera så fort vi har informationen, avslutar Elisabeth Olsson.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtsson, gabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv