Gullmarsgymnasiet fortsätter med blandad undervisning

2021-03-29 De nationella rekommendationerna om att undervisningen i gymnasieskolan ska vara en blandning av närundervisning och fjärr/distansundervisning upphör den 1 april. Men Gullmarsgymnasiet fortsätter på samma sätt som tidigare med blandad undervisning, åtminstone till 18 april.

I torsdags kom beskedet från Folkhälsomyndigheten och regeringen att gymnasieskolor efter 1 april kan få ha enbart vanlig närundervisning, om de så önskar.
– Det är rimligt att regionala och lokala förutsättningar i än högre utsträckning avgör om fjärr- eller distansundervisning måste bedrivas framöver, sade utbildningsminister Anna Ekström.

Fortsatt smittspridning
I Västra Götalands län är smittspridningen av coronaviruset fortfarande så omfattande att regionens smittskyddsläkare i nuläget avråder från enbart närundervisning på gymnasiet.
Skolledningen för Gullmarsgymnasiet har därför beslutat att fortsätta med undervisningen på samma sätt som tidigare, till 18 april. Det innebär att eleverna har 20 procent av undervisningstiden inne på skolan och maximalt en tredjedel av eleverna är inne på skolan samtidigt. I vissa program kan en hel årskurs vara inne på skolan i en hel vecka.
Övrig tid undervisas eleverna på distans, på samma sätt som tidigare, och en del elever är ute på praktik.
Hur och var undervisningen ska ske efter den 18 april får man ta ett nytt beslut om senare, utifrån hur smittskyddsläget ser ut då.

Publicerad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv