Gullmarsborgs verksamhet uppe på dagordningen – igen

”Vi vill en gång för alla ta reda på hur vi ska ha det – nu och i framtiden”

2016-05-13 Gullmarsborg är på tapeten igen.
För vilken gång i ordningen är svårt att säga.
– Vi vill en gång för alla få ordning på hela Gullmarsborgsfrågan. Ta reda på hur vi ska ha det, nu och i framtiden, säger Kent Olsson (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Lysekilsposten har tidigare berättat om hur kommunens interndebiteringar kan slå snett på olika verksamheter. Gullmarsborg får exempelvis inte debitera skolan för den tiden som skolan har verksamhet i simhallen eller ishallen. Detta handlar om belopp upp till miljonen.
Samma förvaltning

Eftersom både Gullmarsborg och skolan ligger under utbildningsförvaltningen så spelar den uteblivna debiteringen i slutändan ingen roll, det är samma förvaltning som betalar för verksamheten. Men interndebiteringen kom till för att se hur varje verksamhet står sig, och en utebliven interndebitering kan då slå mycket snett.

– Vi måste se över helheten, det är för många saker inom kommunen som är av gammal hävd. Nu vill vi genomlysa Gullmarsborg och ställa frågan till kommunstyrelsen hur man vill ha det. Att hela tiden komma med nya sparkrav på Gullmarsborg är inte effektivt, säger Kent Olsson.

Han fortsätter:

– Dessutom kan man fundera på var i…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv