Fyra storvinnare i Lysekil besökte teamet från Postkodlotteriet med Putte Nelsson i spetsen under tisdagen. En av vinnarna var Ann-Charlotte Strömwall som bor på Turistgatan. Förutom 200 000 kronor hade Putte med sig en flaskpost. Där i ligger nyckeln till en Volvo v60 värd 337 000 kronor.

Guldregn över Lysekil

"Grattis postnummer 453 30"

2015-10-28 Har du turnumret 45330. Grattis!
Det föll eller kommer att falla regn över Lysekil. I tisdags fick vi en ny miljonär i staden, Eva som blev 88 år i maj. Och kanske kommer en del att fundera över att flytta till ”Tur-istgatan”, där två vinnare fick dela på 700 000 kronor och en ny bil.
Totalt delade PostkodLotteriet ut 3 740 000 kronor till totalt 109 personer, men först på fredag sänds programmet, som sätter Lysekil på vinstkartan.

Guldregnet över Lysekil började hemma hos Marie Carlsson, som med sin man vann 500 000 kronor.
– Jag tror inte det är sant, jag har fortfarande inte landat. När jag ser Putte i fönstret på väg till dörren, tänkte jag bara – ”han känner jag igen”, förklarar Marie som befinner sig i ett slags vakuum.
Trycker sig in i hallen
Filmteamet med Putte Nelsson, som är PostkodLotteriets vinstutdelare, trycker sig in i hallen på Turistgatan. Marie drar fram fem hundratusencheckar ur guldiga kuvert.
Det var sonen Emil tillsammans med flickvännen Sophie Gustafsson, som planerade hur de skulle få Marie att stanna hemma den här dagen.
– Vi skulle gå ut och äta lunch tillsammans, men jag tror att Marie är rätt nöjd med den här överraskningen, säger Sophie.

”Nöp mig i armen”

Förutom 200 000 kronor har Putte med sig en flaskpost. Där i ligger nyckeln till en Volvo v60 värd 337 000 kronor.
– Efter 41 år som förskollärare i Lysekil har jag en tjänstepension på 741 kronor i månaden, det är typiskt för kvinnor. Nu får jag mycket bättre. Men pengarna betyder ingenting, det här är möjligheter. Det här känns så fantastiskt och jag nöp mig i armen när jag såg Putte.
– Jag ryser. Nu ska jag köpa en flaggstång och jag ska fira med flaggan i topp. Flaggan ska sitta uppe i minst en vecka. Sedan är det så, regnar det på mig så skvätter det på andra i omgivningen. Och det är barn, barnbarn och andra med, säger Ann-Charlotte.

”Balansen sviktar”

Men dagens största vinst tog Eva hem och med det har Lysekil fått en ny miljonärska. Som alltid drog Putte ut på storvinsten. Eva drog först fram 20 000 kronor, men så hade han  ett garn med sig och i garnet satt ett guldkuvert modell större.
Hemma hos Eva jublar släkten när hon drar fram 1 000 000 kronor.
– Nu får jag sätta mig, jösses. Jag känner att balansen sviktar, säger hon.
Putte får sätta sig ned bredvid miljonärskan som dragit fram totalt 1 020 000 kronor.
Eva är överväldigad och har svårt att få fram några ord, men är förstås inte annat än väldigt glad.
Det är inte varje dag som man vinner en miljon kronor och får in ett helt filmteam i lägenheten.
Nu på fredag får vi se de lyckliga vinnarna från Lysekil i PostkodMiljonären med Rickard Sjöberg.

Läs den fullständiga versionen i papperstidningen eller på:
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

 

 

 

 

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv