"Klart att det känns lite vemodigt. Under i stort sett hela mitt liv har jag spelat för KIF. Det kändes konstigt när jag skulle fotograferas i en Grebbestadströja. Jag har ju alltid spelat i blått och vitt", säger Jimmie Larsson. Arkivfoto: Lennart Hård

Grebbestad fick Jimmie Larsson i julklapp

Kungshamns lagkapten lämnar klubben i sitt hjärta

2014-12-24 Han hade tänkt ta ett sabbatsår. Men Jimmie Larsson ändrade sig.
På självaste julafton blev han officiellt klar för Grebbestads IF.
– Det ska bli kul att testa något annat, säger 26-åringen.
Jimmie Larsson

Ålder: 26
Position: Back och mittfältare
Klubbar: Kungshamn, IFK Göteborg, Grebbestads IF
Övrigt: Har sex gånger blivit utsedd till ”Årets spelare” i Kungshamns IF

Jimmie Larsson debuterade i Kungshamns A-lag som 15-åring. Bortsett tiden i gymnasiet har han tillhört klubben i hans hjärta, KIF, där han varit lagkapten de senaste fyra åren. Men i höstas deklarerade Larsson att han inte skulle spela för klubben 2015.

– Under årens lopp har fler och fler kompisar försvunnit från laget, det var därför jag började bli lite trött på hemmaplan. När erbjudandet från Grebbestad dök upp tog jag mig en funderare, säger Jimmie Larsson.

Funderade länge

Svaret till division 2-laget från Tanum kommun blev ”ja”. Det var aldrig något självklart beslut, men KIF:s tidigare lagkapten lockades av att spela högre upp i seriesystemet.

– Det var inte så att jag tackade ja direkt. Jag har tänkt över det länge. I och med att jag ska pendla så får jag lägga ner mycket tid. Men jag får ta det onda med det goda.

”Alltid spelat i blått och vitt”

Jimmie Larsson skrev på i tisdags och nyheten blev officiell på julafton. Han blir Grebbestads andra värvning tillsammans med Pontus Johannesson.

– Klart att det känns lite vemodigt. Under i stort sett hela mitt liv har jag spelat för KIF. Det kändes konstigt när jag skulle fotograferas i en Grebbestadströja. Jag har ju alltid spelat i blått och vitt.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv