God Jul önskar vi alla våra läsare!

2019-12-21 Det bästa med julen som jag vet, det är inte julmat och alla paket...
Så lyder en kär gammal jullåt. Och det ligger mycket i det.

Det är aldrig bra att äta sig mer än mätt. Helst ska man lägga av att äta strax innan man blir mätt, säger alla som är 100 +
Och visst är det roligt med några julklappar, även för oss vuxna, men det allra viktigaste i juletider är ju att må bra i själen, ha sin hälsa i behåll och ha sina nära och kära omkring sig.
Annat som ger sann lycka är också att kunna sträcka ut en hand till någon som inte har det så väl förspänt här i livet som oss andra.

Alla har en speciell relation till julen. Antingen så älskar man julen, eller så hatar man den. I vilket fall som helst, så rycks man med i julstressen, oavsett om man vill det eller inte. Över allt påminns vi om julen, i affärer, tidningar, TV, radio och sociala medier och det börjar tidigare för varje år.

Ett klokt råd till alla som bor och verkar i små städer eller samhällen på landsorten. Köp så många julklappar som möjligt lokalt och inte på webben eller i stora köpcentrum i första hand.
Man saknar inte den lokala affären förrän den är borta. Tänk cirkulärt. Du gynnar dig själv på sikt om du handlar lokalt.

Många glömmer bort varför man firar julen, nu när vi lever i ett sekulariserat samhälle, där kyrkan inte längre har samma inflytande över människorna som förr i tiden. Ändå tillhör en stor majoritet av svenskarna Svenska kyrkan.

Själv brukar jag tillsammans med min familj besöka Lysekils kyrka på Julaftons förmiddag och vara med och bygga upp den stora julkrubban, just för att få den rätta känslan och även perspektiv till varför vi firar högtiden, som kommersiella krafter gör allt för att dra nytta av.

Med den här TV-bilagan som sträcker sig över två veckor vill vi visa vår tacksamhet till att just Du är en av våra prenumeranter. Varje stad av självaktning har en egen lokaltidning, men det är inget som är givet i dagens allt mer digitaliserade samhälle, då lokalt ägda och politiskt fristående lokaltidningar i papper blir allt mer sällsynta.

Den 2 februari 2020 fyller Lysekilsposten 115 år och vi hoppas att Du uppmanar dina nära och kära och alla goda vänner att slå vakt om lokaltidningen, för om fler gynnar Lysekilsposten, så kan du räkna med en ännu mer innehållsrik tidning nästa år och även en fullmatad TV-bilaga.

God Jul & Gott Nytt År

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv