Glenn ”Glicko” Andersson har skapat sin egen snaps

2023-12-01 Lysekilsprofilen och bloggaren Glenn ”Glicko” Andersson, har tillverkat sin alldeles egna ”Glickosnaps”.
– Jag har provat och testat olika smaker och kombinationer, till slut hittade jag rätt, förklarar Glenn.

Det är få förunnat att ha sin alldeles egna snaps och dessutom uppkallad efter sig själv. Det finns ju en rad kändisar nu för tiden på Systembolagets hyllor som; Leif GW Person, Lena PH, Per Andersson, Miss Li och många fler. På sillbordet, julbordet och så vidare har man kunnat avnjuta en Orsa Fäbods snaps av Kalle Moraeus. Men Lysekil har inte kunnat stoltsera med en egen profil, förrän nu.

Från havssalt till söta bär
– Jag har en kompis i Järvsö som har driver Tevsjö Mills & Distillery, det var så jag fick idén. Jag ställde frågan och så blev det en snaps, berättar Glenn.
Under hösten har Glenn försökt hitta de rätta smakerna. Med lite hjälp kom han fram till kombinationen av dill, kummin och pomerans.
Dessförinnan provade han allt från havssalt till söta bär.
– Det var en annan vän – Janne Bark, som driver Musselbaren och dessutom har ett destilleri i Ljungskile, som föreslog trion av smaker.
Glenn började experimentera och hittade blandningen som tilltalade honom.
Resultatet blev en ”Glickosnaps”.
Efter det har flaskan godkänts på Systembolaget. Den finns inte på hyllorna, men i framtiden hoppas Glenn att den kommer att pryda sortimentet i Lysekil.
– Det är ju så att jag måste själv beställa min snaps. I veckan var jag och hämtade ut mina första flaskor. Expediten som var från Munkedal och inte visste vem jag var, ville se min legitimation, inte för åldern antar jag utan för att se om jag var den rättmätiga beställaren. När expediten fick se legitimationen reagerade hon – men det är ju du, sa hon och tittade på mig, ja det blev ganska komiskt, berättar Glenn och skrattar.

Egen snapsvisa
Johan Oxby har stått för layouten, en logga som skapades en gång i tiden när Glenn började visa sig på facebook och började blogga.
Bak på flaskan finns det också en liten extra bonus, en qr-kod som leder vidare till en snapsvisa.
– Det är en liten musikvideo med mig, Janne Johnsson och Johan Oxby, i en sjöbod på Skaftö.
Texten har Janne skrivit, berättar Glenn ”Glicko” Andersson, som höjer glaset och skålar.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv