Sebastian Ohlsson, längst till vänster, kvitterade till 5-5 med en dryg minut kvar. Ändå kunde bottenlaget Kungälv vinna med 5-7 i Munkedals sporthall. Arkivfoto: Joel Hansson

Gick på säsongens första mina

Dramatiska slutminuter för Dingle AIK – segersviten sprack mot Kungälv

2015-01-24 Med en minut kvar tystade Kungälv de 390 personerna i Munkedals sporthall.
Dingle AIK är inte längre obesegrade och nu flåsar Sävedalen i nacken.
– Det rann nästan tårar på spelarna i omklädningsrummet, vi är inte vana att förlora, säger målvakten David Hansson.
Matchfakta:

Dingle AIK – Sportlife Kungälv
Innebandy – division 4
Resultat: 5-7 (3-2, 1-2, 1-3)
Publiksiffra: 390 personer
Bäst i Dingle: David Hansson
Lagets målskyttar: Sebastian Ohlsson, Hampus Wackfelt, Fredrik Nestorsson, Viktor Svensson, Jerry Johansson
Nästa match: Lerum, borta

Hemmaplan för Dingle AIK är i stort sett synonymt med seger. Sedan återstarten för tre år sedan hade de bara förlorat en gång. Inledningsvis talade det mesta för att allt skulle gå precis som vanligt. Efter en kvart hade DAIK trampat ifrån till 3-1 efter mål av Hampus Wackfelt, Fredrik ”Godis” Nestorsson och Viktor Svensson.

– Men i ärlighetens namn ville det sig inte under hela matchen. Vi gjorde vår sämsta insats för året, men publiken fick sig en nagelbitare, säger David Hansson, som fick chansen i kassen.

Hela läktaren flög upp

Målvakten syftar givetvis på dramatiken under slutminuterna. Kungälv vände till 4-5 i början på tredje perioden och Dingle såg ut att spräcka sin svit på elva raka matcher utan förlust.

David Hansson stod sin första match för säsongen och höll siffrorna nere mot Kungälv.  Arkivfoto: Joel Hansson

Arkivfoto: Joel Hansson

– När Sebastian Ohlsson satte 5-5, men en dryg minut kvar, flög hela läktaren upp, men de fick snabbt sätta sig igen.

Nästan 30 sekunder senare gjorde Kungälv 5-6 och med ett fåtal sekunder kvar kom även 5-7.

Tvålagsrace

Förlusten innebär att Dingle och Sävedalen fortfarande slåss i toppen. Göteborgslaget hade chansen att gå förbi DAIK under lördagen, men Mölndal kvitterade till 4-4 med en dryg minut kvar.

– Det blir lite av en final när vi möter Sävedalen borta i början av mars. Jag är ganska säker på att det är då serien avgörs, säger David Hansson.