Den gamla knottfabriken, som ses ned till vänster i bild, ska restaureras och kan komma att bli byggnadsminne. Drönarfoto: Röckner

Ger bidrag på 350 000 kronor till att restaurera Knottfabriken

Den gamla industrilokalen i Lahälla kan bli byggnadsminne

2018-07-07 Nu står det klart att Länsstyrelsen ger bidrag på 350 000 kronor så att den gamla Knottfabriken i Lahälla kan restaureras.
– Vårt syfte är att rädda byggnaden och skapa en ny sevärdhet i Lysekils kommun. Det första vi nu gör är att lägga om taket och återställa takryttarna samt delar av stommen, säger Fredrik Röckner, som driver restaureringsprojektet tillsammans med Cheyenne Röckner.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv