Foto Gabriel Berndtsson

Genuin julmarknad på Nordens Ark

2014-12-08 I lördags tittade solen äntligen fram. Besökarna strömmade till Nordens Ark, för att vara med om den årliga julmarknaden och självklart titta till djuren.

Här fanns mat och dryck till julbordet, julklappar att lägga under granen. Barnen fick träffa tomten som inkasserade flera hundra kramar, det bjöds på sagostund och för dagen besöktes julmarknaden också av författare.
När man passerat entrén till Nordens Ark ligger den gamla ladan från 1600- talet alldeles innanför grindarna, här hade 26 utställare eller försäljare radat upp sig.
Det är ett varierat utbud av produkter som erbjuds och det är så arrangörerna Inger Fjordgren från Kaprifol Event med Nordens Ark önskar sig julmarknaden.
– Vi har utställare från Göte­borg till Mellerud och där­emellan. De flesta kommer från trakten. Jag ringer runt och bjuder in. Under hela året håller jag ögonen öppna, besöker marknader, för det vi vill ha är en bra spridning på materialet som de säljer. Det blir bra både för försäljarna som får sålt mer men även för publiken som kommer hit och får variationen. Här finns mat till julbordet, och du kan köpa julklappar. Sedan att vi numera är i den här gamla ladan från 1600- talet, åtminstone delar av den, som är fantastiskt och ger en härlig stämning, säger Inger Fjordgren.

Tre hundra kramar

På scenen för dagen var det Veronica Trygg som sjöng julsånger acapella, vilket förstås kräver mer av sångaren. Barnen fick träffa tomten som mer än gärna delade ut kramar och tog emot önskelistor. Det var förstås inte riktiga tomten utan en medhjälpare, Bo Dankvardt från Lysekil.
– Jag har säkert fått två till trehundra kramar här idag och se alla dessa glittrande ögon när de får möta tomten är härligt, berättar Bo.
Christian Mattsson från Brodalen hade inte skrivit någon önskelista men viskade istället i tomtens öra att han gärna vill ha en polisbil och en brandbil.

Musikhjälpen 2014

Erik Pettersson från FUB, var också på julmarknaden för en bra sak. Med en skramlande börs samlade Erik in pengar till Musikhjälpen 2014, för att stoppa spridningen av HIV. Ifjol fick FUB Lysekil in 5400 kronor till Musikhjälpen och givetvis hoppas de på en liknande summa i år.
Utställarna erbjöd allt från mjuka till hårda klappar, hantverk i alla material, bruksföremål, prydnadssaker, mössor med mera. Mat till julbordet i form av ostar, marmelader, sylt, honung, godis och mycket mera.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv