Tandläkarkåren står nu inför valet att ta steget över till ett digitalt arbetssätt. Tandvårdsgruppen i Lysekil har redan gjort det. Foto: Lasse Robertsson

Genombrott för digital teknik i tandläkarens vardag

2015-10-23 Tandläkarkåren står nu inför valet att ta steget över till ett digitalt arbetssätt.
Tandvårdsgruppen i Lysekil har redan gjort det. På den nationella tandläkarkonferensenTylösandsdagarna föreläste Gert och Johan Oxby under rubriken ”Digital teknik i våra händer”.

En gång om året träffas Sveriges tandtekniker, tandläkar och specialister på tandkonstruktioner som broar och kronor. Årets tema var ”Digital protetik – från teori till praktik” för att inspirera fler kliniker att börja använda digital teknik fullt ut i sitt arbete.
Tandvårdsgruppen var inbjudna som talare och väckte uppmärksamhet bland deltagarna och branschmedia med sin föreläsning.
Digitala avtryck är den sista pusselbiten för att få ett perfekt slutresultat i protetiska tandkonstruktioner, det vill säga tillverkade tänder. Dentallaboratorierna har redan genomfört ett omfattande teknikskifte och de flesta tandkonstruktioner/broar och kronor framställs numera digitalt med Cad/Cam. Nu är tiden mogen för tandläkarna att ta det digitala steget och börja scanna patientens tänder istället för att ta gipsavtryck.

Läs mer i papperstidningen eller på https://www.buyandread.com/pub.htm?pub=lysekilsposten

 

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv