Generationsväxling hos Svarteborgs FK

Klubben plockar in kvartett från Hamburgsund

2014-12-03 Det händer mycket i Svarteborg. Joakim Sandsten är ny på posten som assisterande tränare och klubben har gjort klart med fyra nya spelare.
– Vi är inne i en generationsväxling och många av de unga spelarna kommer få ett stort ansvar, säger Magnus Sörensson.

Svarteborg trillade förra året ur division 4 och kommer nästa år att börja om i femman, med många nya och unga ansikten. Klubben har gjort klart med fyra nya spelare, Patrik Pettersson, Jonas Berntsson, Fredrik Karlsson och Christer Nestorsson, som alla hämtas in från Hamburgsunds IF.

– Patrik Pettersson var på gång redan förra året. Han är en vass målskytt och en riktig ”sniper” framför målet. Jonas Berntsson är en ung spelare, född 1995. Han är offensiv och bra med båda fötterna. Fredrik Karlsson har tillhört IFK Uddevalla och han gjorde det riktigt bra förra säsongen i Hamburgsund, trots att han tränade ganska lite, säger sportchefen Niklas Olsson.

Fler på väg in

Det fjärde nyförvärvet, Christer Nestorsson, är till skillnad från de övriga tre SFK-förvärven att betrakta som en ”gubbe” i fotbollssammanhang. Den 40-årige backen är mest tilltänkt för spel i division 6 med andralaget Hedekas.

– Men om allt går som det ska är han bra nog för att ta en tröja i division 5, säger Niklas Olsson.

Förutom de fyra nyförvärven som redan är klara säger Niklas Olsson att fler spelare är på ingång.

– Vi ska spela en internmatch på lördag där vi har bjudit in spelare som vi är intresserade av. Troligtvis får vi in 2-3 spelare till innan säsongsstarten.

“En gammal trotjänare”

Även på tränarbänken syns det ett ”nytt” ansikte. Martin ”Dain” Johansson fortsätter som spelande tränare, till sin hjälp kommer han under säsongen 2015 ha Joakim Sandsten som har ett långt förflutet som spelare i klubben.

– Joakim är en gammal trotjänare och en lojal föreningsmänniska. Han har alltid varit en ledare och pådrivare och vi hoppas att hans vinnarskalle ska kunna smitta av sig på de yngre spelarna, säger Magnus Sörensson, herrsenioransvarig.

Hymlar inte med målen

Niklas Olsson tillägger att det inte är uteslutet att Joakim Sandsten, som har haft problem med knäna, även kommer synas på planen.

– Vi får se vad hans kropp håller för.

Trots många nya ansikten i föreningen hymlar inte Magnus Sörensson om lagets målsättningar inför den kommande säsongen.

– Vi ska vara med och slåss om uppflyttning, avslutar han.

Publicerad:
Nyhetsarkiv