Syn- och hörselinstruktör Elisabeth Ökvist lät kafébesökarna prova olika glasögon med tonat och prickigt glas för att på ett konkret sätt visa hur synfältet kan påverkas av olika ögonsjukdomar. Foto: Anhörig- och Frivilligcentrum

Gemytligt kafferep med information på Kafé Drop-in

2016-02-10 Nyligen anordnade ­Anhörig- och Frivilligcentrum vårens första Kafé Drop-in på Träffpunkt Centrumtorget i Munkedal. Kafferepet besöktes av tiotalet personer.
Det blev förutom kaffe och sju sorters kakor även en del information från anhörig­samordnare och syn- och hörselinstruktör.

På borden i Träffpunkt Centrumtorgets lokaler hade det dukats upp med fina hembroderade dukar och vackra kaffekoppar i blandad stil.

Till Kafé Drop-in hade syn- och hörselinstruktör Elisabeth Ökvist inbjudits för att berätta om olika syn- och hörselhjälpmedel. Kafé-besökarna fick prova olika glasögon som Elisabeth hade med sig.

Glasögonen var tonade eller hade prickar på glasen för att visa hur synfältet påverkas vid olika ögonsjukdomar. Elisabeth berättade om grå starr och även om…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

Jenny Andersson

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv