I söndags kväll utsattes en väktarbil för skadegörelse på Verkstadsgatan. En större pinne kastades in genom en öppen fönsterruta, samtidigt som flera gatstenar kastades mot fordonet. Fordonet på bilden tillhör ett annat väktarbolag och har inget att göra med den nu aktuella händelsen. Arkivbild: Gabriel Berndtsson

Ungdomsgäng attackerade väktarbil med planka

2018-02-23 Sent på torsdagskvällen gick ett ungdomsgäng till attack mot en väktarbil. Gänget ska bland annat ha tagit upp en planka och slagit denna mot bilen.
Enligt väktarbolaget och polisen var det oroligt och stökigt på platsen, där ett gäng bestående av ett tiotal maskerade barn befann sig.

Klockan var 23.15 när polisen fick larm från väktarbolaget från Badhusberget.
– Vi fick larm om att det var stökigt på Badhusberget och åkte dit för att kontrollera. Där fanns ett gäng på ungefär 10 barn, som var maskerade och hade ställt till med oreda, säger en representant för väktarbolaget till Lysekilsposten.
– När väktaren sedan kör från platsen tar ett av barnen upp en planka, som träffar en backspegel som viks inåt, berättar väktaren.
Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region väst, bekräftar väktarens beskrivning.
– Ja, det stämmer. Frågan är bara varför barnen är ute och springer där så sent på kvällen?

Flera attacker
Olika väktarbolag i Lysekil har råkat ut för attacker vid ett flertal tillfällen de senaste veckorna. Bland annat har ungdomar slagit och sparkat på fordonen, en pinne har kastats in genom sidorutan och gatstenar har kastats mot väktarbilar.
Under samma tid har det skett en omfattande skadegörelse mot skolor och butiker, där fönsterrutor har krossats.
– Vi har ett väldigt bra samarbete med polisen och övriga väktarbolag som jobbar i Lysekil, vilket känns bra. I det här yrket är man annars ganska utsatt, säger väktaren till LP.

Har väktarbolaget tidigare attackerats av barn?
– Nej, men dessa barn tar väl efter beteendet hos äldre stökiga ungdomar och har dem som sina förebilder, svarar väktaren.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv